Fermierii din sectorul vegetal, așteptaț cu cereri pentru plățile compensatorii

Ministerul Agriculturii anunță startul depunerii cererilor de acordare a grantului direct destinat producătorilor agricoli din sectorul vegetal. Grantul se acordă pentru suprafețele determinate în urma controalelor administrative și la fața locului pentru anul de cerere 2023, pentru minimum 1ha cu una sau mai multe dintre culturile: grâu comun de toamnă, grâu dur de toamnă, triticale de toamnă, secară de toamnă, orz de toamnă, orzoaică de toamnă, ovăz de toamnă, rapiță de toamnă.

Fermierii olteni din sectorul vegetal sunt așteptați la APIA pentru a solicita ajutorul oferit de stat în contextul pierderilor înregistrate ca urmare a războiului ruso-ucrainean. Depunerea cererilor de acordare a grantului direct se va face până pe data de 8 martie 2024, inclusiv,  la Centrele locale/județene ale APIA, pe a căror/cărui rază teritorială a fost depusă cererea de plată aferentă anului 2023.

Grantul direct reprezintă o plată compensatorie pe suprafață și este de echivalentul în lei a 100 euro/hectar, la cursul de schimb valutar de 4,9334 lei/euro. Valoarea maximă a grantului direct acordat pe întreprindere beneficiară nu poate depăși echivalentul în lei a 280.000 euro.

Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 30 iunie.


de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list