Medicii de familie și cei din Ambulatoriu, în stradă și la Slatina

Propunerea de reducere a bugetului alocat de Casa Națională de Sănătate pentru asistența medicală primară cu peste 30% i-a scos pe medicii de familie și pe cei din ambulatoriu în stradă. La Slatina, peste 100 dintre acești s-au adunat în fața Prefecturii pentru a-și exprima nemulțumirile. Ei amenință că nu vor semna contractile cu Casa de Sănătate pentru că sumele pe care ar urma să le primească îi va băga în faliment.

La Slatina, peste 100 de medici de familie și medicii specialiști din policlinici s-au adunat în fața Prefecturii Olt pentru a-și exprima nemulțumirea cu privire la reducerea bugetului alocat de Casa Națională de Sănătate pentru asistența medical primară. Medicii susțin că veniturile li se vor reduce cu aproape 50%  fapt care îi va duce la faliment pentru că nu vor avea cu ce plăti personalul și facturile.

Medicii susțin că, daca nu se revine asupra deciziei de reducere a bugetului alocat medicine primare, nu vor semna contractual cu Casa. Decizia lor îi va afecta și pe pacienți care vor fi nevoiți să plătească toate serviciile medicale pe care medicii le vor presta.

Nemulțumirile medicilor de familie și a celor din Ambulatoriu au fost inventariate în cadrul unei întâlniri anterioare protestului. Ele au fost înaintate reprezentantului Guvernului în județ.

Veniturile cabinetelor medicilor de familie variază în funcție de numărul de pacienți de pe lista medicilor și de numărul de consultații acordate. Anul trecut  medicii de familie primeau 12 lei per pacient iar de la 1 februarie ar urma să primească 7,7 lei, iar pentru servicii medicale suma urmează să se diminueze de la 8 lei la 6,2 lei.

 

 



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list