Polițe RCA mai ieftine pentru cei care dețin vehicule de transport mărfuri și cele agricole

Polițele RCA ar putea fi mai ieftine pentru o categorie de conducători auto din România, respectiv cei care dețin vehicule de transport mărfuri și cele agricole. Anunțul a fost făcut de președintelui ASF, Alexandru Petrescu

Ca urmare a protestelor organizate de transportatori și fermieri, polițele RCA vor fi mai ieftine pentru acești șoferi, potrivit unor propuneri înaintate de Autoritatea de Supraveghere Financiară. De asemenea, ar putea fi introdusă „asigurarea sezonieră" care va oferi posibilitatea fermierilor și transportatorilor să suspende pentru o perioadă polițele RCA.

Propunerile aflate la stadiul de inițiativă parlamentară vizează și introducerea anumitor măsuri care să responsabilizeze conducătorii auto, monitorizarea valabilității polițelor de asigurare prin camerele de supraveghere în trafic, șoferii care nu au incidente în trafic vor beneficia de reducerea RCA. Totodată, polițele ar putea fi plătite în rate de acești șoferi. Schimbările vizează și implementarea un certificat de daunalitate, similar cu procesul de interogare din sistemul bancar.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list