Operă valoroasă, câștigată la tombolă de un licean slătinean

Un elev din Slatina este câştigătorul tombolei „Great artists of the world", organizată de Muzeul Judeţean Olt. Acesta a intrat în posesia unei litografii a artistului francez Henri Matisse, în valoare de aproximativ 1.500 de euro.

Lucrări de Picasso, Klimt, Munch, Matisse, Kandinsky, Toulouse –Lautrec și alți mari artiști ai lumii au putut fi admirate pe simezele slătinene, pentru prima dată în Oltenia. Expoziția cu 64 de lucrări (litografii și gravuri) realizate de 30 de mari artiști europeni, ce fac parte din colecția avocatului George Șerban din București, a fost pusă la dispoziția muzeului Județean Olt în mod gratuit, odată cu aceasta fiind posibilă și câștigarea unei lucrări realizate de artistul francez Henri Matisse. Pentru litografia cu o valoare estimate la circa 1500 de euro s-au înscris la tombolă 902 participanți.

Lucrările marilor artiști ai lumii, expuse la Slatina- Prima la acest nivel din istoria artei din Oltenia | Realitatea Oltului

Astăzi a avut loc tragerea la sorți, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Olt, Ionuț Ivan. Fericitul câștigător este  Claudiu Negoescu, elev în clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv Slatina.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list