Start campaniei de prevenire a violenței școlare. Elevi de la cinci școli din Olt, la Concursul național ,,Siguranța Şcolară”

Polițiştii Biroului Siguranța Şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au dat ieri startul campaniei „TU ȘTII CE CONSECINȚE POT AVEA FAPTELE TALE? FII INFORMAT, ALEGE INSPIRAT!", o campanie pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară, adresată elevilor de gimnaziu. Cinci unități de învățământ participă la concursul de logo-uri și slogane pe tema „Siguranța Școlară".

O campanie inițiată de Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Siguranța Școlară se desfășoară la nivel național, prin structurile de siguranță școlară ale poliției, având ca scop creșterea conștientizării în rândul elevilor a consecințelor faptelor ce intră în sfera violenței școlare: amenințare, bullying, agresiuni, injurii, dar și promovarea toleranței și a rezolvării pașnice a conflictelor. La nivelul județului Olt, campania „TU ȘTII CE CONSECINȚE POT AVEA FAPTELE TALE? FII INFORMAT, ALEGE INSPIRAT!" a debutat ieri, oamenii legii fiind alături de aproximativ 350 de elevi și peste 30 de cadre didactice.

,,În cadrul campaniei, la nivelul județului Olt, în perioada ianuarie-iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară desfășoară activități informativ-preventive, în cadrul a cinci unități de învățământ preuniversitar din localitățile Slatina, Scornicești, Milcov și Pleșoiu, respectiv două din mediul urban și trei din mediul rural. În acest context, în cadrul campaniei se va desfășura și un concurs de logo-uri și slogane pe tema „Siguranța Școlară". La nivelul celor cinci unități de învățământ, fiecare clasă participantă va crea propriul logo și slogan cu tema „Siguranța Școlară", care va consta în elaborarea unui material de informare și prevenție, urmând ca lucrările să fie votate de toți elevii din școala respectivă pentru a desemna lucrarea ce va reprezenta școala în etapa județeană. Ulterior, concursul va avea și o fază națională la care vor fi înscrise lucrările câștigătoare la nivelul fiecărui județ. Concursul se adresează elevilor participanți din clasele VI – VIII, materialele realizate fiind rezultatul întregului colectiv de elevi, coordonați de către profesori.,, transmite IPJ Olt.de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list