𝐃𝐨𝐛𝐚̂𝐧𝐳𝐢 𝐧𝐞𝐢𝐦𝐩𝐨𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐥𝐚 𝟕% 𝐩𝐞 𝐚𝐧 𝐥𝐚 𝐭𝐢𝐭𝐥𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐭

Începând de astăzi, 15 ianuarie, românii care doresc să economisească au la dispoziție o nouă ediție Tezaur, cu dobânzi neimpozabile de până la 7% pe an pentru titlurile de stat.
A doua ediție a programului de titluri de stat Tezaur din 2024 au dobânzi anuale atractive de 6,10% și, respectiv, 7% și scadențe de 1 și 3 ani. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 15 ianuarie 2024 – 8 februarie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 15 ianuarie 2024 – 9 februarie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • Între 15 ianuarie 2024 – 8 februarie 2024 în mediul urban și15 ianuarie 2024 – 7 februarie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list