VIDEO/ Casă distrusă de foc la Cârlogani din cauza coșului de fum

Bunurile din două camere de locuit și mare parte din acoperișul unei case au fost distruse în comuna Cârlogani din cauza coșului de fum. Pompierii s-au luptat cu flăcările circa trei ore.

Pompierii Detașamentului Slatina au intervenit în comuna Cârlogani cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.

,,În momentul sosirii echipajelor, ardeau bunurile din două camere de locuit și acoperișul casei. Misiunea pompierilor a durat aproximativ trei ore. În urma incendiului au ars bunurile din două camere de locuit și aproximativ 100 de meri pătrați din acoperișul casei. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorat sau neprotejat corespunzător față de materialele combustibile,, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Pentru evitarea unor situații similare, ISU Olt reamintește recomandările preventive:

•verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
•coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
•coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list