Zi LIBERĂ miercuri pentru elevi, dar și pentru bugetari

Miercuri, 24 ianuarie, este zi liberă pentru elevi și profesori, de ziua Unirii Principatelor Române. Potrivit Codului Muncii, va fi zi liberă cu precădere pentru cei care lucrează la stat.

Pe data de 24 ianuarie se sărbătorește anual Ziua Unirii Principatelor Române, cunoscută și sub denumirea de „Mica Unire", moment ce a reprezenta primul mare pas spre înfăptuirea României de astăzi. Pentru a petrece românește, angajații beneficiază de o zi liberă. Conform prevederilor Codului Muncii, cei care desfășoară activitate în zilele libere legale au dreptul la compensații, sub forma acordării unui număr corespunzător de zile libere, în termenul următoarelor 30 de zile.

Miercuri este zi liberă și pentru elevi și profesori.

Următoarele sărbători legale sunt în luna mai: 1 mai – Ziua Muncii (miercuri), 2 mai (zi liberă stabilită de Guvern numai pentru anul 2024), 3 mai – Vinerea Mare, 5 mai – prima zi de Paște ortodox 2024 (duminică), 6 mai – a doua zi de Paște ortodox 2024 (luni). Pentru elevi, zilele de 1, 3 și 6 mai cad în vacanța de primăvară.de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list