Se dau 100.000 de lei, nerambursabili, pentru acţiunile școlilor din Programul „Săptămâna verde”

Activitățile organizate de școli în cadrul programului "Săptămâna verde" vor fi finanțate prin AFM. 100 de mii de lei este finanțare nerambursabilă.

Ministerul Mediului a publicat, pe site-ul instituției, proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea finanțării din Fondul pentru mediu a Programului "Săptămâna verde".
„Așa cum știți, în noiembrie 2023, am creat cadrul legal pentru finanțarea activităților Programului "Săptămâna verde". Chiar dacă multe școli au organizat "Săptămâna verde" în primul modul al acestui an școlar, proiectul prevede finațarea, inclusiv pentru anul viitor, astfel încât banii să ajungă la cât mai mulți dintre copiii, în special din mediul rural, care nu își permit să desfășoare în mod corespunzător activitățile de multe ori costisitoare, deoarece presupun deplasarea la diferite instituţii, în arii naturale protejate, la muzee sau în parcuri, și pe care nu întotdeauna părinţii le pot asigura. Sper ca profesorii să înțeleagă că acest program își propune să schimbe modul în care tinerii se implică în rezolvarea problemelor de mediu, punând bazele unei generații a schimbării. Ne dorim să dezvoltăm o formulă modernă de educație de mediu, realizată în colaborare cu dascăli cu experiență sau pasionați de protejarea naturii, care să folosească în mod creativ platformele www.scoliverzi.ro si www.saptamanaverde.edu.ro. Ne dorim să schimbăm comportamente și modul de luare a deciziilor în activitățile de zi cu zi care au un impact asupra mediului și, nu în ultimul rând, să promovăm responsabilitatea individuală și comunitară în raport cu natura" a declarat ministrul Mircea Fechet.
Proiectul propune acordarea sumei de 100 000 de lei, sub formă de finanțare nerambursabilă, prin Administrația Fondului pentru Mediu, pentru realizarea acţiunilor multianuale, necesare Programului „Săptămâna verde", derulat de Ministerul Educației, prin unitățile de învățământ preuniversitar de stat, pe parcursul anilor 2024 și 2025.


de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list