Ziua Unirii în municipiile Oltului: Manifestări cu circulație oprită între Winmarkt- Fântâna Speranței la Slatina, program artistic la Caracal

Pe data de 24 ianuarie românii sărbătoresc Mica Unire de la 1859. Această zi extrem de importantă din istoria țării noastre va fi marcată în cele două municipii ale județului Olt cu manifestări ample.

Pe data de 24 ianuarie se sărbătorește anual Ziua Unirii Principatelor Române. Anul acesta se împlinesc 165 de ani de când Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei și al Țării Românești, moment ce a reprezenta primul mare pas spre înfăptuirea României de astăzi. Pentru a celebra istoria națională, autoritățile oltenești vor organiza manifestări cu caracter patriotic, cele mai ample fiind cele din municipii.

La Slatina, manifestarea se va organiza la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza și va impune oprirea circulaţiei între orele 09.00-12.00 pe Bulevardul A.I.Cuza (pe tronsonul dinspre Complexul Union) între intersecţia cu strada Libertăţii ș strada Arcului („Fântâna Speranței") şi intersecţia cu complexul „Winmarkt (Oltul)".

Mica Unire va fi sărbătorită la Caracal începând cu ora 10.00 pe Platoul Administrativ din fața primăriei. Participanții la manifestare vor putea asista și la un program artistic cu cântece patriotice interpretate de taraful Ansamblului Folcloric Romanați și alte momente artistice pentru evocarea momentului istoric.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list