AJOFM Olt are fonduri pentru subvenționarea patronilor care angajează aproape O MIE de olteni din categorii vulnerabile

Angajatorii care încadrează în muncă persoane din categorii vulnerabile- peste 45 de ani, tineri NEET, absolvenți, șomeri unici întreținători de familie ori cu handicap beneficiază de subvenționarea lunară a unui salariu minim brut. AJOFM Olt anunță că până la jumătatea anului are bugetate 990 de convenții noi.

Timp de un an de zile, patronii care angajează o persoană dintr-o anumită categorie prin convenții încheiate cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă beneficiază de  o sumă egală cu un salariu minim brut pe ţară în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă cel puţin doi ani. Agenția olteană anunță că dispune de fondurile necesare plății convențiilor încheiate și că numărul celor care pot fi angajați prin subvenționarea locului de muncă pe primele șase luni de zile ale anului este de aproape o mie de persoane.
,,AJOFM Olt va informează că în luna ianuarie 2024 au fost alocate fonduri in valoare de 3225 mii lei pentru pentru a plăti convențiile aflate în derulare, conform art.80 si art.85 din Legea nr.76/2002. Aceste sume au fost achitate în totalitate la această dată. Conventiile au fost încheiate pentru un număr de 944 persoane conform art.85 din Legea nr.76/2002 (persoane peste 45 de ani, tineri NEET, șomeri unici susținători ai familiei monoparentale, șomeri cu handicap, șomeri de lungă durată) și pentru 4 absolvenți, conform art.80 din Legea nr.76/2002. In perioada ianuarie-iunie 2024 vor fi încheiate convenții conform art.80 si art. 85 din Legea nr.76/2002 pentru un număr de 990 de persoane pentru care a fost alocat AJOFM Olt un buget de 14591 mii lei. Convențiile depuse în anul 2023 vor fi încheiate cu angajatorii care îndeplinesc condițiile legale la această dată. AJOFM OLT va încheia convențiile în ordinea depunerii lor, respectiv ianuarie 2023 și până la data când va fi atins numărul de 990 de persoane pentru care au fost alocate fonduri în bugetul anului 2024.,, ajunță AJOFM Olt.
În anul 2024, au fost depuse până acum convenții pentru un număr de 15 persoane.


de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list