Activitatea jandarmilor olteni, evaluată de Jandarmeria Română

Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt a prezentat ieri raportul anual, activitatea desfășurată pe parcursul anului 2023 fiind evaluată la nivel central. Jandarmii olteni se pot lăuda cu o creștere a misiunilor de intervenție pe toate palierele, precum și identificarea a 318 infractori.

Anul 2023 a constituit unul cu mai multe activități de intervenție pentru jandarmii olteni. Ieri, 31 ianuarie, a avut loc evaluarea activității și a rezultatelor obținute de Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt. Activitatea s-a  desfășurat în sistem videoconferință și a fost prezentată de inspectorul șef, colonel Emanuel-Theodor Botan. Din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a participat colonel Louis Francois Dumitrache, Șeful Direcției Paza și Protecție Instituțională.

,,Anul 2023 a fost caracterizat de intensificarea manifestărilor în spaţiul public, cu o prezenţă numeroasă a cetăţenilor, în special la manifestările sportive, cultural-artistice şi religioase. Pentru protecţia participanţilor, a infrastructurii şi prevenirea tulburării ordinii şi siguranţei publice pe timpul desfăşurării adunărilor publice, în perioada de referinţă, au fost executate 244 misiuni de asigurare a ordinii publice, înregistrându-se o crestere cu 9%, comparativ cu anul 2022 (225 misiuni), cu o medie de 9 jandarmi/misiune. Totodată au fost asigurate măsurile de ordine publică potrivit competenţelor pe timpul a 2 vizite oficiale efectuate în judeţul Olt. De asemenea, în perioada de referinţă, s-a acţionat pentru menţinerea ordinii publice, sens în care au fost constituite 12361 patrule in sistemul integrat de mentinere a ordinii publice, înregistrându-se o crestere cu aprox. 0,5 %, comparativ cu anul 2022… Asigurarea unei reacţii imediate şi oportune în situaţii deosebite a constituit o direcţie de acţiune importantă a structurilor de ordine publică, executându-se în acest sens 134 de misiuni de intervenţie, înregistrându-se o crestere cu 120%, comparativ cu anul 2022ˮ, arată bilanțul IJJ Olt.

Totodată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a primit spre executare un număr de 567 mandate de aducere, înregistrându-se o crestere cu 24% comparativ cu anul 2022 (458 mandate de aducere) în 27 localităţi, iar structurile de acţiuni speciale,din cadrul Jandarmeriei Olt au acordat sprijin în aplicarea legii structurilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, Inspectoratului de Politie al Județului Olt şi structurilor de parchet din zona de competenţă, executând în total un număr de 21 acţiuni speciale, înregistrându-se o creștere cu 17%.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list