Ce cursuri gratuite de calificare organizează AJOFM Olt pentru șomeri luna viitoare

Oltenii aflați în căutarea unui loc de muncă ori care doresc să se (re)califice profesional în meserii căutate pe piața muncii au posibilitatea de a urma cursurile de formare organizate de AJOFM Olt. Anul 2024 a debutat cu 3 programe de formare profesională, iar luna viitoare sunt așteptați 56 de șomeri la cursuri.

Dacă luna aceasta Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt organizează  programe de formare profesională pentru 42 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în: competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere, manichiurist și ospătar(chelner), luna viitoare vor fi organizate patru cursuri destinate unui număr de 56 de șomeri.

Principalele meserii/ocupații pentru care se vor organiza cursuri sunt: bucătar – 14 persoane, manichiurist – 14 persoane, ajutor de bucătar – 14 persoane și agent de securitate – 14 persoane.

,,Serviciile de formare profesională sunt gratuite pentru şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi înregistraţi în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, iar persoanele care realizează venituri pot urma aceste programe de formare profesională suportând contravaloarea lor.  Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa Compartimentului Formare Profesională din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, str. Dinu Lipatti, nr.28, tel.0249/413099.,, transmite AJOFM Olt.de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list