SONDAJ Avangarde: PNL, umăr la umăr cu AUR. Ciucă, sub Șoșoacă și Simion

Ultimul sondaj dat publicității confirmă previziunile analiștilor politici: PSD stă la 30% din intențiile de vot ale românilor la alegerile europarlamentare, PNL se poziționează umăr la umăr cu AUR, iar noua structură liberală Dreapta Unită reușește să adune aproape 15% din voturile românilor, atunci când vine vorba de partidele politice. Referitor la politicieni situația arată cel mai prost pentru PNL. Președintele acestuia, Nicolae Ciucă este depășit clar de Diana Șoșoacă și George Simion.

Un sondaj realizat în perioada 8-22 ianuarie de Avangarde, la comanda PSD, arată că dacă duminică ar avea alegeri europarlamentare, PSD ar lua 31%, PNL 20%, AUR 19%, Alianța Dreapta Unită 14%, SOS România (Șoșoacă) – 8% iar UDMR 5%.

61% dintre cei peste 1000 de respondenți au declarat că au o părere bună sau foarte bună despre Uniunea Europeană, în timp ce 33% au spus că au o părere proastă sau foarte proastă. Un sfert dintre cei intervievați susțin că locul României nu este în UE fiind eurosceptici, iar 65% dintre ei susțin contrariu.

Când vie vorba despre liderii politici, Marcel Ciolacu, președintele PSD, continuă să se poziționeze pe primul loc cu 26% încredere. Acesta este urmat de Diana Șoșoacă și George Simion cu câte 23% încredere și Nicolae Ciucă, președintele PNL cu20% încredere. Urmează apoi Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, Ludovic Orban și Cătălin Drulă cu 16%, 15%, 14% și, respectiv 11% încredere.

Potrivit Avangarde, sondajul a fost realizat față în față, în perioada 8-22 ianuarie, (pe un eșantion de 1150 de respondenți și are o marjă de eroare de +/- 2,9%, la un nvel de încredere de 95%.

 



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list