Noi zboruri către Spania şi sudul Italiei de pe Aeroportul Craiova

De anul acesta, Aeroportul Craiova nu va mai fi deservit de o singură companie de transport aerian- Wizz Air. Managerul Sorin Manda anunță încă o companie aeriană ce va oferi zboruri regulate din Bănie

Începând cu acest an, un nou operator va deservi Aeroportul Internațional Craiova, ce va avea rute către Spania și sudul Italiei.

,,Anul acesta este o problemă în industria aeronautică din Europa dar cu precădere în România, în principal din cauza avioanelor produse de compania europeană Airbus, care va trebui să recheme toate avioanele făcute într-o anumită perioadă pentru lucrări mai ample decât cele de mentenanţă. Operatorul pe care îl avem acum, Wizz Air, are în flotă exclusiv aceste aeronave şi are în plan ca în 4-5 luni să le treacă pe toate prin mentanţă. Şi atunci şi-a redus frecvenţa şi destinaţiile în România de pe absolut toate aeroporturile.

Din 15 ianuarie la Craiova rămânem cu un singur avion în bază. Se renunţă la anumite rute: Barcelona, Paris, Dortmund şi Madrid. La celelalte se reduce frecvenţa pentru o perioadă de 2-3 luni sigur, dar, în funcţie de ceea ce se găseşte la avioane, poate fi mai mult sau mai puţin. Este o problemă peste tot.

Noi credem că nu am atins potenţialul de pasageri şi al rutelor care pot fi deservite de la Craiova. Sunt rute foarte solicitate, precum zona Valencia Alicante, sudul Italiei, Istanbul, o cursă cu o regularitate mai mare decât cea pe care o avem acum în sistem charter, pe care trebuie să le avem în portofoliul nostru.

Suntem în discuţii cu mai multe companii şi cred că în scurt timp vom anunţa un nou operator pe zboruri regulate. Discuţiile sunt la nivel de stabilire a orarului şi frecevenţelor de rute care să acopere nevoia oltenilor de a zbura. Este vorba despre rute pe care nu le mai avem din 15 ianuarie. Zona de Spania nu cred că este foarte bine acoperită, Dublin este o altă destinaţie foarte solicitată. În prima parte a acestui an se va definitiva. Eu mi-aş dori în primul trimestru.,, a declarat managerul Sorin Manda într-un interviu acordat GdS.

Aeroportul Internațional Craiova a înregistrat cel mai bun an din istoria sa, cu un impresionant număr de 598.005 pasageri în 2023!



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list