CAS Olt: A fost majorat plafonul de venituri până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor

Mai mulți pensionari vor putea beneficia din acest an de medicamente compensate cu 90%. Casa de Sănătate Olt anunță pensionarii că a fost majorat plafonul de venituri până la care pot beneficia de această compensare.

Începând cu 1 ianuarie 2024, pensionarii care au venituri de până la 1.830 de lei pe lună beneficiază de compensarea cu 90% a prețului medicamentelor. Până în prezent de această compensare beneficiau pensionarii cu venituri de până la 1.608 lei pe lună.

,,În scopul creșterii accesului la medicamentele acordate în ambulatoriu pensionarilor cu venituri mici, de la 01 ianuarie 2024, plafonul de pensie până la care se compensează cu 90% prețul de referință al medicamentelor de pe sublista B a crescut de la 1608 lei la 1830 lei. Modificarea s-a realizat având în vedere că de la 1 ianuarie 2024, valoarea punctului de pensie a crescut cu 13.8%. De Programul pentru compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor beneficiază toți pensionarii cu venituri din pensii și indemnizație socială de până la 1830 de lei/lună, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.,, anunță CAS Olt.

Finanţarea se asigură în proporţie de 50% din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi, respectiv, de 40% prin transferuri de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Sănătăţii.de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list