Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri

Vremea rea pune probleme șoferilor pe mai multe drumuri din țară. Oamenii legii le reamintesc șoferilor că este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza carosabilului acoperit cu zăpadă, două autotrenuri și o autoutilitară de 3,5 tone au rămas imobilizate pe partea carosabilă, pe DN 15D, în localitatea Gâdinți, județul Neamț, astfel că circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri. Se acționează pentru degajarea suprafeței de rulare.

Din cauza ninsorii viscolite, circulația este întreruptă pe DN 2 Centura Ocolitoare Roman Est – Sagna, județul Neamț.  Se acționează cu utilaje de deszăpezire. Se estimează reluarea normală a traficului după ora 11.00.

În continuare este instituită restricție de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 24B, între localitățile Albița-Huși, județul Vaslui.

Pe DN 28, între localitățile Cozia și Răducăneni, județul Iași, este instituită  restricție de circulație pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare).

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, carosabilul fiind acoperit parțial cu zăpadă, dar fără a fi impuse restricții de trafic, pe mai multe drumuri din județele Bacău, Covasna, Galați, Iași, Neamț, Vaslui și Vrancea. Se circulă în condiții de iarnă, pe alocuri vizibilitatea este redusă, acționându-se cu utilaje pentru deszăpezire.

De asemenea, sunt condiții de formare a poleiului pe mai  multe artere rutiere din județele Brăila și Botoșani. Se acționează cu utilaje care împrăștie material antiderapant.

,,Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen. Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.,, anunță oamenii legii.de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list