Patroni olteni, sancționați de inspectorii de muncă pentru neplata salariilor, neacordarea concediului ori încălcarea altor drepturi salariaților

Controalele inspectorilor de muncă desfășurate la angajatorii din județ luna trecută au indicat, ca de obicei, numeroase neregulim privind încălcarea drpturilor salariaților. Cele mai grave au fost sancționate cu amenzi.

În luna decembrie 2023, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 143 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, la angajatori din domeniile: construcții, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură. Și de data aceasta au fost identificste nereguli.

,,În urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 110 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; neevidenţierea şi necompensarea orelor suplimentare; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic, iar pentru cele mai grave s-au aplicat 71 sancțiuni, din care 65 avertismente și 6 amenzi în valoare totală de 26.300 lei,, arată ITM Olt.

De asemenea, în cursul lunii trecute, s-au înregistrat 6 accidente de muncă, soldate cu 6 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list