Alexandru Stănescu: De mâine pot fi depuse proiecte pentru investiții în ambulatoriile spitalelor de pediatrie și ale celor de obstetrică-ginecologie

Directorul ADR SV Oltenia, olteanul Alexandru Stănescu, vine astăzi cu o veste bună pentru sistemul sanitar: începând de mâine pot fi depuse proiecte pentru investiții în ambulatoriile spitalelor de pediatrie și ale celor de obstetrică-ginecologie, prin Programul Sănătate 2021-2027.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a anunțat lansarea celor două apeluri pentru investiții de tipul extindere/ modernizare/ reabilitare/ construcție nouă și dotare a ambulatoriilor.
,,Începând de mâine pot fi depuse proiecte pentru investiții în ambulatoriile spitalelor de pediatrie și ale celor de obstetrică-ginecologie, prin Programul Sănătate 2021-2027. Alocarea totală pentru regiunile mai puțin dezvoltate este de 34 milioane de euro pentru investiții în ambulatoriile spitalelor de pediatrie și 32 milioane de euro pentru investiții în ambulatoriile spitalelor de obstetrică-ginecologie. Valoarea eligibilă minimă a unui proiect este de 200.001 euro (cu TVA), iar valoarea eligibilă maximă de 4.000.000 euro. În ceea ce privește contribuția beneficiarului, aceasta va fi de minimum 2% din valoarea proiectului.
Perioada depunere: 12 ianuarie 2024, ora 12:00 – 30 aprilie 2024, ora 14:00.,, anunță Alexandru Stănescu, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regional Sud- Vest Oltenia.

Solicitanți eligibili pot fi:

a) Unități sanitare publice de pediatrie/ de obstetrică-ginecologie;

b) Unitățile administrativ-teritoriale care au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate unitățile de la punctul a);

c) Ministerul Sănătății, alte autorități și instituții publice centrale, inclusiv autorități și instituții publice centrale din sfera apărării, ordinii publice și siguranței naționale, respectiv a Academiei Române care au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate unitățile de la punctul a).

d) pentru al doilea proiect- parteneriate între entitățile de la punctele a)-c).



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list