344 de tineri PLĂȚIȚI să se califice în Olt în opt meserii, 90 dintre ei angajați și 9 planuri de afaceri subvenționate

Tinerii din Olt fără loc de muncă au avut în ultimul an posibilitatea de a se califica în opt meserii prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt. Participanții la cursuri nu numai că nu au achitat nicio taxă, ci au fost plătiți pentru că au ales să cunoască o meserie, subvențiile ajungând chiar până la 3600 de lei. Nouă dintre cei care au dorit să-și deschidă propriile afaceri au fost subvenționați în acest sens.

În vederea sporirii șanselor de angajare și reducerii numărului de șomeri în rândul tinerilor, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt a implementat în parteneriat cu Federația Patronatelor din Regiunea Oltenia (F-PRO) un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin POCU 2014-2020. Astăzi, AJOFM Olt a prezentat rezultatul proiectului în cadrul căruia au fost organizate gratuit cursuri de formare profesională pentru tineri cu vârste între 16-29 ani care nu erau angajați, nu erau elevi, studenți ori înscriși la alte cursuri de calificare. Au fost organizate cursurile:  îngrijitor spații verzi, lucrător comercial, manichiură- pedichiură, frizer, instalator instalații tehnico-sanitare/gaze, ospătar(chelner). La absolvire, cursanții au primit o subvenție cuprinsă între 900-3600 lei în funcție de tipul cursului ales.

,,În 21 decembrie 2023, AJOFM OLT a finalizat proiectul "Sprijin pentru tineri NEET's din Regiunea SV Oltenia" care s-a desfășurat pe o perioadă de 18 luni în parteneriat cu Federația Patronatelor din Regiunea Sud Vest Oltenia. Prin activitățile sale, proiectul și-a propus și a îndeplinit obiectivele, astfel a crescut gradul de ocupare al tinerilor pe piața forței de muncă prin îmbunătățirea competențelor profesionale,, anunță agenția, odată cu rezultatul proiectului:

Valoarea proiectului derulat este de 4,94 milioane lei.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list