Slătinenii își vor putea plăti taxele și impozitele începând cu data de 8 ianuarie

Direcția Generală Economică a Primăriei Slatina a deschis de ieri, 3 ianuarie, noul an de plăți, cu taxele fără debit. Impozitele și taxele locale pot fi plătite de luni, 8 ianuarie. Dările către stat pot fi achitate până la finele lunii martie beneficiind de bonificație. Pentru oltenii care doresc să scape de drumurile și cozile la ghișee există ghișeul virtual, iar plata online este posibilă și pentru slătineni, reamintește administrația locală.

Slătinenii pot consulta datoriile către buget și plăti online impozite, taxe și amenzi cu carduri emise de bănci din orice țară | Realitatea Oltului

Încasările la bugetul local au fost reluate la Slatina odată cu prima zi lucrătoare a noului an. Direcția Economică a primăriei a anunțat programul deschiderii plăților:

Obligaţia se plătește anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie, inclusiv. Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri pentru întreg anul de către contribuabili persoane fizice, până la data de 31 martie 2024, se acordă o bonificaţie de 10%. Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, datorat pentru întregul an de către contribuabili persoane juridice, până 31 martie 2024, se acordă o bonificaţie de 2%.

Modalitatea principală de plată este direct la ghișeele administrațiilor locale, astfel că nu puține sunt localitățile în care se înregistrează cozi uriașe. Pentru evitarea acestora, de câţiva ani de zile cetățenii pot alege varianta plății cu card bancar, internet banking sau mobile banking, ori ghișeul virtual. Iar aceste variante de plată sunt accesibile și slătinenilor.

,,Pentru evitarea aglomerației, vă rugăm să folosiți și platforma electronica pusă la dispoziția dumneavoastră gratuit pentru plata impozitelor, taxelor și amenzilor: www.ghiseul.roˮ, reamintește Direcția Economică.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list