Primarul Emil Moț a verificat șantierul de pe varianta Oituz. Investiția amplă se ridică la 11,75 milioane lei

Un proiect important de infrastructură este implementat în municipiul Slatina: reabilitarea totală a străzii Oituz, folosită cu precădere înainte de realizarea Drumului Expres de mașinile de mare tonaj drept variantă de ocolire a Slatinei, pe relația București-Pitești-Craiova-Timișoara a DN65-E574. Lucrările ample se vor întinde pe tot parcursul anului, traficul fiind deviat. Astăzi, primarul Emil Moț a inspectat șantierul, prezentând stadiul lucrărilor.

De circa o lună de zile, în Slatina au fost demarate lucrările de reabilitare pe strada Oituz, care au impus închiderea circulației rutiere pe tronsonul cuprins între strada Pitești (Han Cireașov) și strada Carol I ( ACA), traficul rutier fiind deviat pe strada Grigore Alexandrescu.

,, Lucrările de reabilitare vor fi executate în scopul compensării totale a uzurii fizice şi morale, în vederea ridicării caracteristicilor tehnice ale străzii şi părților anexe (siguranța circulației, scurgerea apelor, etc.), la nivelul impus de categoria din care face parte, ținând seama atât de condițiile prezente, cât şi de cele de perspectivă. Proiectul prevede refacerea întregului sistem rutier, amenajarea acceselor la proprietăţile riverane aflate pe traseul străzii, amenajarea trotuarelor, montarea sistemelor pentru preluarea apelor pluviale, refacerea semnalizării rutiere şi amenajarea intersecţiilor. În funcţie şi de condiţiile meteo, estimăm că obiectivul va fi gata la sfârșitul anului 2024ˮ, a explicat Emil Moț, primarul municipiului.

Proiectul este unul amplu, ce vizează realizarea unui zid de sprijin pe 30m, sistem rutier, trotuare, accese proprietăți, semnalizare rutieră și edilitare, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 11,75 milioane lei.

Astăzi, primarul Emil Moț împreună cu viceprimarii Alexandru Berechet și Gigi Vâlceleanu, dar și specialiști din cadrul administrației locale, au efectuat o vizită pe șantier pentru a vedea stadiul lucrărilor.

#td_uid_1_65eeef4c745ec .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://ift.tt/K42EtXw) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_65eeef4c745ec .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://ift.tt/MEpHjiU) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_65eeef4c745ec .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://ift.tt/ISVNwK5) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_65eeef4c745ec .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://ift.tt/eNT46h0) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_65eeef4c745ec .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://ift.tt/AFLjgEG) 0 0 no-repeat; }

,,Astăzi am verificat progresul lucrărilor la varianta Oituz (varianta de ocolire a municipiului), pe tronsonul 1, între Hanul Cireașov și intersecția cu strada Carol I. S-au turnat primele două straturi de asfalt și s-au amenajat trotuarele, iar circulația rutieră a fost reluată pe această porțiune. Lucrările de reabilitare vor continua pe următorul tronson, cuprins între intersecția cu strada Carol I și intersecția cu strada Mărășești, unde se va reface carosabilul, se vor amenaja trotuarele și se va realiza sistemul de colectare a apelor pluviale. Până la finalizarea acestui tronson, locuitorii străzii Oituz pot circula pe sectorul de drum cuprins între strada Ionașcu și strada Mărășești. Vă rugăm să circulați cu prudență și să respectați semnalizarea rutieră temporar instituită!ˮ, a transmis primarul capitalei de județ.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list