Vești bune la început de an pentru fermieri din partea deputatului Chesnoiu

Președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, parlamentarul de Olt Adrian Chesnoiu, vine cu vești bune la început de an pentru fermieri. Deputatul s-a întâlnit zilele trecute cu 30 de reprezentanți ai cooperativelor agricole din regiune și le-a ascultat doleanțele pentru a identifica soluții.

Cooperativele agricole pot deconta TVA-ul, inclusiv pentru proiectele cu finanțare din bani europeni- anunță deputatul de Olt Adrian Chesnoiu.
,,Am fost și rămân, indiferent de funcția deținută, un susținător permanent al asocierii fermierilor, al dobândirii de puteri sporite de negociere, de reprezentare, de a adăuga valoare produselor agricole primare, care în opinia mea, așa cum am susținut de fiecare dată, nu se poate face altfel decât prin formele asociative ale fermierilor! Astăzi (nr.- ieri) a fost promulgată Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.67/2023 (PL-x 555/03.10.2023), care creează cadrul legislativ necesar bunei desfășurări a activității fermierilor organizați în cooperative agricole!
Ca urmare a întâlnirii din 05.09.2023 cu reprezentanții cooperativelor agricole, la solicitarea fermierilor Andrei IANCULUI și Elvis CAZACU, în prezența a peste 30 de reprezentanți ai unor cooperative agricole din zona Olteniei, am luat la cunoștință problemele expuse de către aceștia și am început imediat demersurile pentru a elimina impedimentele legislative în buna desfășurare a activității cooperativelor agricole sau interpretarea neunitară a prevederilor legale! Fără a căuta vinovați, ci doar soluții, am reușit să găsim calea spre normalizarea activității cooperativelor, mai ales ținând cont că majoritatea accesaseră programe cu finanțare europeană!
Doresc să le mulțumesc în mod deosebit domnilor secretari de stat Mihai Diaconu și Alin Chițu, din cadrul Ministerului Finanțelor și nu în ultimul rând colegilor deputați din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților care au susținut acest proiect important pentru fermierii noștri!
împreună suntem mai puternici!,, a transmis parlamentarul social-democrat.


de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list