Val de aer polar: Bobotează aduce ger de crapă pietrele

Vremea se schimbă radical în România, anunță meteorologii, după Bobotează. Odată cu noul an, o masă de aer rece va pătrunde din nou până în regiunea țării noastre, iar în unele zone sunt așteptate ninsori și temperaturi scăzute.

Dacă primele opt zile ale lui 2024 păstrează temperaturile medii mai mari decât cel normale, apoi vremea se va răci. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vom avea parte de ninsori, odată cu pătrunderea în țară a unui val de aer rece venit din Rusia și Scandinavia.

Astfel, în săptămâna 8-15 ianuarie, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice.

În săptămâna 15-22 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord- vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 22-29 ianuarie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, au precizat meteorologii.de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list