Tineri prinși la volan băuți, pe drumurile Oltului

Deși alcoolul la volan este una dintre cauzele principale de accidente grave, numărul șoferilor care consumă alcool, unii în cantități mari, ignorând pericolul pe care-l produc în trafic, rămâne destul de mare. Și zilele acestea polițiștii olteni au depistat șoferi băuți.

În noaptea de 8 ianuarie, în jurul orei 03:35, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 5 Deveselu au oprit pentru control pe Drumul Județean 642, în comuna Stoenești, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Tia Mare, județul Olt. Mirosul de alcool care i-a izbit și comportamentul i-a convins de gradul de beție, iar etilotestul le-a confirmat suspiciunea.

,,Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.,, arată IPJ Olt.

Cu o noapte înainte-7 ianuarie, în jurul orei 00:35, polițiștii Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, în comuna Giuvărăști, un alt șofer ce s-a dovedit băut. Acesta are 26 de ani și este din municipiul Târgu Măgurele, județul Teleorman.

,,Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.,, mai arată oamenii legii.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list