Participare la Campionatul European de handbal, după o pauză de 28 de ani

Naționala masculină de seniori a României va participa la Campionatul European de handbal, pentru prima dată după o pauză de 28 de ani.

În perioada 10 – 28 ianuarie, Germania va găzdui turneul final Men's EHF EURO 2024. România face parte din grupa B, o grupă dificilă, alături de Spania (dublă campioană europeană), Austria (echipă care ne-a învins de două ori în grupa de calificare) și Croația (multiplă medaliată europeană) și va juca primul meci pe 12 ianuarie, cu Austria.
Următorul meci va fi cel cu Spania, pe 14 ianuarie, apoi cel cu Croația, pe 16 ianuarie. Meciurile din grupa B se vor disputa la Meinheim, iar primele două clasate vor merge mai departe.
Ultima participare a României la un turneu final de Campionat European s-a produs ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante. Campioana europeană en-titre este Suedia, aflată în Grupa E.
Lotul pentru EURO 2024 comunicat de selecționerul Xavier Pascual este format din jucătorii: Ionuţ Iancu, Dan Vasile, Nicuşor Negru, Sabin Constantina, Alex Tărîţă, Ionuţ Nistor, Călin Dedu, Robert Nagy, Adrian Rotaru, Robert Militaru, Dan Racoţea, Andrei Drăgan, Gabriel Ilie, Daniel Stanciuc, Gabriel Cumpănici, Cristi Ghiţă, Marius Sadoveac, Liviu Caba, Demis Grigoraş, Andrei Buzle.
Zilele acestea, naționala României de handbal masculin se află în Elveția și se antrenează deja la Axa Arena din Winterthur, pentru a participa la o serie de meciuri amicale în cadrul Yellow Cup, în perioada 4-6 ianuarie, alături de echipa țării gazdă, Argentina și Bosnia Herțegovina.
Meciurile de la Yellow Cup pot fi urmărite online aici: http://www.handballtv.ch/ și pe canalul Tv elvețian TV2, după programul disponibil aici: https://yellowcup.ch/turnier/spielplan
Campionatul European de handbal masculin va fi transmis în România de Prima Sport și Digi Sport.


de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list