Botezul Cailor, organizat la Slătioara, Ghimpețeni, Nicolae Titulescu și Vâlcele

Botezul Domnului, denumit în popor ca Boboteaza, ce se sărbătoreşte în Biserica Ortodoxă la 6 ianuarie, aduce în Olt tradiții și obiceiuri păstrate din strămoși, printre care botezul animalelor. Necuvântătoarele vor fi etalate pentru frumusețe și putere la Slătioara și anul acesta, în cadrul unui concurs hipic devenit tradiție, dar și în comunele Ghimpețeni, Nicolae Titulescu și Vâlcele

Crescătorii de animale din județul Olt îşi botează animalele pe 6 ianuarie. Există credința din bătrâni că astfel, stropiți cu agiazmă, acestea vor fi mai sănătoase. O ceremonie specială de botezare a cailor are loc, în cadru organziat de trei decenii, la Slătioara. În comuna olteană se aduc în ziua de Bobotează cei mai frumoși și puternici cai din toată regiunea. Tradiția va fi respectată și anul acesta, numărul mare de participanți estimați impunând prezența pentru asigurarea ordinii publice a Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Jandarmii din Olt se vor asigura că nu vor fi incidente de natură a pune în pericol siguranţa participanților la celelalte manifestări "Botezul Cailor", ce se vor desfășura în zilele de 6 și 7 ianuarie  în localitățile Ghimpețeni, Nicolae Titulescu și Vâlcele.

,,Recomandăm participanților la aceste activităţi să respecte indicaţiile primite, să adopte un comportament civilizat, să dea dovadă de înţelegere faţă de măsurile luate, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă situații ce ar putea perturba starea de normalitate.,, anunță IJJ Olt.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list