Balș: Proiectarea și execuția ansamblului de locuințe cu consum ZERO de energie și anvelopării a patru blocuri, în licitație

Primăria orașului Balș va construi, cu fonduri prin PNRR, un ansamblu de locuințe cu consum de energie ZERO destinate tinerilor urbei și va reabilita termic un lot de patru blocuri. Proiectarea și execuția lucrărilor se află la faza licitației, urmând a fi desemnați astfel constructorii. Valoarea investițiilor realizate cu fonduri PNRR se ridică la circa 21 milioane lei.

Primăria Balș va demara anul acesta încă două proiecte importante pentru comunitate pentru care s-au accesat fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Prin componenta C10 – Fondul Local, administrația condusă de către primarul Cătălin Rotea va construi un ansamblu de locuițe nZEB plus pentru tineri, valoarea investiției fiind de 12.939.392,35 lei. În ultimele zile ale anului abia încheiat, au fost scoase la licitație serviciile de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții ,,Construire ansamblu de locuințe nZEB plus pentru tineri în orașul Balș, județul Olt", constructorii interesați având termen să depună oferte până pe data de 18 ianuarie.

„ Este un proiect aparte, un proiect ambițios pentru care vom depune toate eforturile ca el să fie dus până la capăt. El merge în paralel cu crearea unor noi locuri de muncă pentru ca tinerii să își găsească un rost în orașul nostru. Avem nevoie de tineri și trebuie să le creăm cadrul optim pentru o viață frumoasă", a declarat primarul Cătălin Rotea.

Clădirile nZEB sunt cu consum de energie aproape zero, cu performanță energetică foarte ridicată. Necesarul de energie este în cazul nZEB acoperit, în cea mai mare măsură, din surse regenerabile.

Totodată, la licitație au fost scoase și Serviciile de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru eficiența energetică clădire cu patru blocuri ( bloc 6, bloc 7, bloc 8 , bloc 9, situate în str. Nicolae Bălcescu și I. Creangă), orașul Bals, județ Olt, termenul de depunere a ofertelor fiind 15 ianuarie. Valoarea totală proiectului este de 10.918.727 lei.

Pentru că în orașul Balș blocurile anvelopate se pot număra pe degete, unele fiind reabilitate parțial de către locuitori, pe etaje, lucrări ineficiente din punct de vedere al eficienței energetice, cât și al arhitecturii urbane a orașului, admibistrația orășenească și-a anunțat intenția de includere a cât mai multor condominii în proiecte de anvelopare și accesarea fondurilor necesare.

Prin creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe se urmărește reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior, precum și ameliorarea aspectului urbanistic al localităților.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list