S-a stabilit Calendarul electoral. Campania începe pe 10 mai

Guvernul a aprobat astăzi, prin Hotărâre, Calendarul electoral pentru alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie. Campania electorală începe pe 10 mai și se va încheia pe 8 iunie.

Guvernul a aprobat astăzi calendarul acțiunilor din perioada electorală pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European și pentru alegerile pentru autoritățile administrației publice locale. Pe 12 martie începe perioada electorală, iar în termen de 5 zile, cel mai târziu la data de 16 martie 2024, vor fi desemnați judecătorii din Biroul Electoral Central și se va stabili modelul listei electorale permanente, modelul listei electorale speciale, al copiei de pe lista electorală specială, al listei electorale suplimentare, al extrasului de pe lista electorală suplimentară, a modelului listei susținătorilor, a modelului buletinului de vot la alegerea membrilor României în Parlamentul European din data de 9 iunie 2024.

În data de 19 martie începe perioada de depunere la biroul electoral central a protocoalelor de constituire a alianțelor electorale la alegerile europarlamentare. Până pe data de 10 aprilie se vor depune și înregistra candidaturile, care rămân definitive pe 29 aprilie. Până la data de 15 aprilie, se vor desemna preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie şi locţiitorii acestora.

Cetăţenii cu drept de vot care şi-au stabilit reşedinţa de mai mult de 6 luni înaintea datei scrutinului în circumscripţia electorală în care au loc alegeri vor depune la primar, până cel mai târziu cu 45 de zile înaintea datei scrutinului, adică până pe 25 aprilie 2024, solicitările de înscriere în Registrul electoral cu adresa de reședință.

Data de 30 aprilie este și data limită de depunere a candidaturilor la alegerile locale. În data de 10 mai va începe campania electorală, care se va încheia pe 8 iunie, la ora 7.00.

Pe 9 iunie 2024, la ora 7.00, va începe procesul de votare, pentru ambele scrutinuri, și se va încheia în aceeași zi, la ora 22.00.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list