Primăria Slatina sprijină financiar echipa de robotică a Colegiului Greceanu pentru participarea la Campionatul Național

Echipa „EngiNeerds" a Colegiului Național ˮRadu Greceanuˮ Slatina va reprezenta județul Olt la Campionatului Național de Robotică, în urma calificării obținute weekendul trecut la Competiția Regională de Robotică Turneul de Ligă First Tech Challenge Arad  din Cadrul Sezonului 8 al FIRST Tech Challenge România. Primăria Slatina îi va sprijini financiar pe cei 19 roboticieni să participe la naționala de la Iași.

Echipa de robotică a Colegiului Greceanu, calificată la etapa finală a Campionatului Național | Realitatea Oltului

Campionatul Național de Robotică FIRST Tech Challenge, organizat de Nație Prin Educație în perioada 21-25 martie la Iași, îi va avea printre competitorii calificați și pe roboticienii de la CN ,,Radu Greceanuˮ Slatina. Cele mai bune patru echipe românești vor avea șansa de a participa la Campionatul Mondial din aprilie, din Houston, SUA, iar echipa slătineană „EngiNeerds" se pregătește asiduu sub îndrumarea profesorului Marius Alin Dumbrăvescu.

Pentru participarea la etapa națională, roboticienii olteni vor fi susținuți financiar de către Primăria Slatina. Astfel, echipei „EngiNeerds", formată din 19 liceeni pasionați de robotică și inovație, i se va acorda un sprijin în sumă de 10.000 lei, pentru asigurarea cheltuielilor de deplasare și cazare.

,,Prin participarea la Campionatul Național de Robotică membrii echipei demonstrează excelența și inovația în domeniul tehnologiei, reprezintă cu mândrie Colegiul Național Radu Greceanu dar și orașul de unde provin. Primăria municipiului Slatina își propune orientarea priorităților elevilor către educație, performantă și, implicit, către stimularea continuă a acestora prin răsplătirea performanțelorˮ, arată administrația municipală în motivarea sprijinului oferit.

Programul educațional BRD FIRST Tech Challenge Romania este adus în România de către Asociația „Nație Prin Educație", cu licență de la FIRST USA (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), cea mai mare structură ONG din domeniul roboticii și educației STEM.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list