ISU Olt înscrie pompieri voluntari în programul „Salvator din pasiune”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab" al județului Olt organizează în această perioadă înscrieri pentru o nouă etapă a campaniei de recrutare a voluntarilor „Salvator din pasiune".

La nivelul județului Olt, 190 de voluntari s-au înscris în programul „Salvator din pasiune", aceștia participând până la finele anului trecut la 1517 misiuni și 138 de acțiuni de informare. ISU Olt a dat startul înscrierilor la o nouă etapă a programului.

,,Până pe data de 15 martie 2024, așteptăm pentru înscriere noi candidați care doresc să se alăture echipei salvatorilor.Totodată, candidații care au depus deja cererile de înscriere, mai au timp până în data de 22 martie să depună dosarele. Cursurile se vor desfășura timp de cinci weekend-uri, începând cu data de 23 martie 2024. Înscrierile se fac la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab" Olt, din municipiul Slatina, strada Tipografului, nr. 7.ˮ, anunță ISU Olt.

Candidații la statutul de voluntar trebuie să îndeplinească mai multe condiții: vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani, apt din punct de vedere medical, nu au fost condamnați pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie, nu au pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, nu sunt angajați în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență și nu sunt angajați sau nu își desfășoară activitatea în cadrul serviciilor voluntare sau private pentru situații de urgență.

Cetăţenii dornici de colaborare cu profesioniştii în situaţii de urgenţă vor învăța și vor utiliza noţiunile de bază în acordarea primului ajutor calificat, se vor implica în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv și vor putea participa la misiunile de intervenție.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list