Comuna Brîncoveni vrea să-și producă propria energie electrică pentru consumul public

Energia verde începe să fie luată în serios de mai toți primarii care au înțeles că astfel pot produce la nivel local energia electrică de care au nevoie pentru a acoperi mare parte sau chiar integral consumul public- clădiri administrative (școli, grădinițe, primărie, dispensar, etc) și iluminat stradal. Printre administrațiile care au accesat fonduri pentru construirea unei centrale fotovoltaice în localitate se numără și cea a comunei Brâncoveni.

Primarul Ion Cheroiu anunță accesarea fondurilor pentru construirea unui parc fotovoltaic în comună, cu o putere de producție de 200KW. Proiectul ,,Înființarea unei capacități de producere a energiei electrice pentru autoconsum, produsă din surse regenerabile în comuna Brâncoveni, județul Oltˮ a fost depus ieri la  Ministerul Energiei. Din Fondul pentru Modernizare se va putea astfel compensa consumul de energie electrică a iluminatului stradal și clădirilor administrative prin energia produsă la nivel local prin captarea undelor solare.

Noul proiect va duce la reducerea consumului de energie și, implicit, la economii la bugetul local ce vor face posibilă demararea de noi investiții ce vor fi implementate pentru dezvoltarea comunității și un trai mai bun oferit localnicilor.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list