APIA vizează carnetele de rentă viageră agricolă. Solicitările pot fi făcute de astăzi

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, pentru obţinerea sumei de bani reprezentând renta viageră agricolă aferentă anului 2023, rentierii vor solicita viza anuală, în perioada 1 martie – 31 august, fie prin prezența fizică la sediile Centrelor Județene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicații sau poștă/curier.

Pentru vizarea electronică, rentierii vor transmite documentele necesare acordării vizei pe adresa de e-mail a centrului județean APIA pe raza căruia figurează cu domiciliul și vor contacta telefonic funcționarii APIA pentru a primi confirmarea acordării vizei. Plata rentei viagere agricole se efectuează într-o singură rată anuală, până la data de 30 noiembrie 2024, prin mandat poştal sau virament bancar.
În cazul decesului rentierului, renta datorată acestuia până la data decesului poate fi încasată de moştenitorii săi, la oricare Centru APIA, până la data limită 15 octombrie 2023, Deoarece carnetul de rentier este un document care se depune obligatoriu în original, acest tip de cerere poate fi depusă la sediul centrului județean APIA sau transmisă prin poștă/curier.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list