Primăria Slatina organizează „Gala Laureaților” marcând 656 de ani ai localității. Ce premii acordă

La data de 20 ianuarie, se împlinesc 656 de ani de la prima atestare documentară a orașului Slatina iar cu acest prilej Primăria municipiului Slatina organizează manifestarea "Gala Laureaților" în perioada 20-24 ianuarie. Ediția a VIII-a va aduce recunoașteri bănești pentru copii și adulți care s-au remarcat cu rezultate deosebite în diverse domenii.

Prima ședină de consiliu local din acest an va avea pe ordinea de zi aprobarea sumei de 800.000 lei pentru desfășurarea manifestării „Gala Laureaților" din anul 2024, ediţia a VIII-a, organizată cu ocazia împlinirii a 656 de ani de la prima atestare documentară a orașului Slatina.

La fel ca în fiecare an, pentru a omagia trecutul de secole al oraşului, și anul acesta se vor decerna premii pentru elevi, sportivi, profesori și antrenori care s-au evidențiat în activitatea lor și premii de fidelitate pentru familiile slătinene care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2023.

Premii pentru elevi:

  • Burse de merit: „Eugen Ionescu" – Premiul I 750 lei; Premiul II 650 lei; Premiul III 500 lei; Mențiune, premiul special, mențiune specială 250 lei. Bursa de merit „Ion Minulescu" 400 lei (media cea mai mare de absolvire a anului de învățământ). Bursa de merit „George Poboran" 250 lei
  • Premiul de calitate în educație acordat pentru premierea în cadrul Concursurilor Naționale, Olimpiade naționale organizate sub egida Universităților sau Societăților naționale de profil din România (materiile la care se organizează olimpiade naționale anual: limba română, matematică, fizică, chimie, biologie, istorie, geografie, informatică, informatică aplicată, limba engleză, limba franceză, limba germană, etc.) în valoare de: o Premiul I, Locul I – 450 lei/elev; o Premiul II, Locul II – 350 lei/elev; o Premiul III, Locul III, Mențiune, Premiul special – 250 lei/elev.
  • Premiul special pentru activitate artistică, în valoare de 100 lei/elev pentru interpreți individuali, formaţii artistice aparţinând unităţilor de învăţământ, premiaţi la concursuri naţionale/internaționale şi activităţi educative, recreative naţionale/internaționale precum și elevii premiați în concursurile naționale/internaționale de activități extrașcolare;
  • Premiul de excelenţă, în valoare de 2.500 lei/ disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2023 locul I respectiv medalie de aur la olimpiadele/cupe școlare internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.
  •  Premiul de excelenţă, în valoare de 2.000 lei/ disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2023 locul II respectiv medalie de argint la olimpiadele/cupe școlare internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.
  • Premiul de excelenţă, în valoare de 1.500 lei/ disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2023 locul III respectiv medalie de bronz la olimpiadele/cupe școlare internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.
  • Premiul de excelenţă, în valoare de 700 lei/ disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2023 mențiune, premiul special sau diplomă de participare la cupele școlare internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.
  • Premiul de excelenţă sportivi, în valoare de 2.500 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2023 (locul I, medalie de aur), contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional (Campionate Mondiale, Europene, Balcanice la sporturi olimpice).
  • Premiul de excelenţă sportivi, în valoare de 2.000 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2023 (locul II, medalie de argint), contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional (Campionate Mondiale, Europene, Balcanice la sporturi olimpice).
  • Premiul de excelenţă sportivi, în valoare de 1.500 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2023 (locul III, medalie de bronz), contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional (Campionate Mondiale, Europene, Balcanice la sporturi olimpice).
  •  Premiul de excelenţă sportivi, în valoare de 700 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2023 (premiul special, mențiune, locul IV), contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional (Campionate/Concursuri/Turnee Mondiale, Europene, Balcanice la sporturi olimpice).
  • Premiul de excelenţă sportivi, în valoare de 500 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2023 (diplomă de participare), contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional (Campionate/Concursuri/Turnee Mondiale, Europene, Balcanice la sporturi olimpice).
  •  Premiul de excelenţă sportivi, în valoare de 1.000 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2023 (locul I, medalie de aur), contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional (Campionate Mondiale, Europene, Balcanice la sporturi neolimpice).
  • Premiul de excelenţă sportivi, în valoare de 750 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2023 (locul II, medalie de argint), contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional (Campionate Mondiale, Europene, Balcanice la sporturi neolimpice).
  • Premiul de excelenţă sportivi, în valoare de 500 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2023 (locul III, medalie de bronz), contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional (Campionate Mondiale, Europene, Balcanice la sporturi neolimpice).
  • Premiul de excelenţă sportivi, în valoare de 300 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2023 (premiul special, mențiune, locul IV, diplomă participare), contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional (Campionate Mondiale, Europene, Balcanice la sporturi neolimpice).
  • Premii pentru sportivii de performanţă premiaţi la Competiţiile Naţionale care îşi desfăşoară activitatea în unităţi de învăţământ/cluburi afiliate la Federaţiile Române de specialitate, recunoscute de Statul Român (Guvernul României prin Ministerul Educaţiei), stabilite în funcţie de performanţele obţinute la sporturi olimpice sau neolimpice, în anul competiţional 2023, poziţia ocupată în clasamentele oficiale si nivelul competiţiei: 2.1. Premii la Campionate Naţionale – sporturi olimpice: a) Premiul I, în valoare de 600 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul I la Campionatele Naţionale şi locul I la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar; b) Premiul II, în valoare de 500 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul II la Campionatele Naţionale şi locul II la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar; c) Premiul III, în valoare de 400 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul III, menţiune şi premiu special la Campionatele Naţionale, Locurile I, II și III la Cupa României; 2.2. Premii la Campionate Naţionale – sporturi neolimpice: a) Premiul I, în valoare de 350 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul I la Campionatele Naţionale şi locul I la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar; b) Premiul II, în valoare de 300 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul II la Campionatele Naţionale şi locul II la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar; c) Premiul III, în valoare de 250 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul III, menţiune şi premiu special la Campionatele Naţionale, Locurile I, II și III la Cupa României; 3. Premiul de performanță în echipă (în funcție de sportul olimpic practicat) pentru performanțe remarcabile obținute în cadrul olimpiadelor școlare în orice fază (componenții echipei din aceeași unitate de învățământ). Se vor acorda: 100 lei / sportiv/ă. Premiul de performanță în echipă (în funcție de sportul olimpic practicat) pentru performanțe remarcabile obținute în cadrul turneelor naționale. Se vor acorda: 200 lei / persoană.

 Premii pentru profesori si antrenori

  • Marele premiu profesor (cupă / concurs școlar/ă internațional/ă) 1.000 lei
  • Diplomă de merit si premiu pentru profesori (elevi cu premii la bursa „Eugen Ionescu")  600 lei
  • Diplomă de merit si premiu pentru profesori (elevi cu premii de calitate în educație) 300 lei
  •  Diplomă de merit si premiu pentru profesori (elevi cu premii la bursa „George Poboran" și activitate artistică) 200 lei
  •  Premiul de excelență antrenori (sporturi olimpice) 1.000 lei
  • Premiul de excelență antrenori (sporturi neolimpice) 500 lei
  • Diplomă de merit si premiu pentru antrenori (sporturi olimpice) 400 lei
  • Diplomă de merit si premiu pentru antrenori (sporturi neolimpice)  300 lei

Premii acordate familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2023, în valoare de 1.045 lei /familie.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list