Cine sunt Personalitățile Anului premiate la ”Gala Laureaților” de Primăria Slatina

În perioada 20-24 ianuarie, Primăria Slatina organizează ediția a VIII-a a manifestării "Gala Laureaților", cu ocazia împlinirii a 656 de ani de la prima atestare documentară a orașului. În acest sens, motivat de performanțele deosebite care au contribuit în anul 2023 la dezvoltarea vieții economice, sociale, culturale, sportive și pentru promovarea imaginii municipiului Slatina, administrația locală va conferi distincția "Diplomă de merit" unor instituții, asociații, asociații, persoane fizice și persoane juridice.

La data de 20 ianuarie se împlinesc 656 de ani de la prima atestare documentară a orașului Slatina iar cu acest prilej Primăria municipiului Slatina organizează manifestarea "Gala Laureaților". Ediția a VIII-a va aduce recunoașteri bănești pentru copii și adulți care s-au remarcat cu rezulatte deosebite în diverse domenii. Printre premiile acordate persoanelor fizice, juridice și instituţiilor publice se numără și „Diploma de Merit":

 • GEORGE SMARANDACHE – PERSONALITATEA ANULUI ÎN CULTURĂ pentru activitatea culturală desfășurată în municipiul Slatina. Este cunoscut pentru aportul de cultură pe care l-a adus municipiului nostru fiind un foarte bun scriitor, compunând chiar și scenarii teatrale. De curând a lansat la Coteana, localitatea sa natală, trei volume de cărți, Fluturele alb, Colonelul și Pețitorii. De asemenea, în ultima perioadă scrie cărți pentru copii, acum fiind la a cincea de acest gen. În ultimii doi ani, George Smarandache s-a implicat în recuperarea unei Brățari Dacice, un tezaur foarte important pentru județul nostru, de la Muzeul Național de Istorie, dar a adus în custodia muzeală mai multe tezaure numismatice, găsite de către cercetători amatori, pasionați de istorie.
 • VALERU CIUREA – PERSONALITATEA ANULUI ÎN CULTURĂ pentru activitatea culturală desfășurată în municipiul Slatina în colaborare cu Autoritățile publice locale și județene Un iubitor al culturii și o viață întreagă în slujba artei. Vorbim despre unul dintre cei mai importanți oameni de cultură ai orașului nostru: Valeru Ciurea, un iubitor al frumosului în toate formele sale și mai ales, un adevărat reprezentant al valorilor Slatinei și județului nostru. Un om al tradițiilor și obiceiurilor, un pasionat de fotografie, de arte plastice, film și teatru, Valeru Ciurea a susținut, de-a lungul timpului, o activitate complexă și diversă în domeniul artei: de la dezbateri pe teme culturale tradiționale, la expoziții de artă și fotografie, până la pelicule de film și documentare.
 • DORINEL UMBRĂRESCU – PERSONALITATEA ANULUI ÎN ECONOMIE – contribuția sa la dezvoltarea infrastructurii rutiere din județul Olt; Dorinel Umbrărescu a pus bazele celor două companii care i-au adus succesul, Technostrade și Spedition UMB, firmele care au contribuit la dezvoltarea infrastructurii rutiere din județul Olt prin construcția Drumului Expres Craiova – Pitești.
 •  DIANA LIXĂNDROIU – PERSONALITATEA ANULUI ÎN SPORT. Este componentă a lotului de handbal al Echipei Naționale a României și al Echipei de Handbal C.S.M. SLATINA. În anul 2023, a fost medaliată cu bronz la Campionatul European desfășurat la Pitești și a participat cu lotul Echipei feminine de handbal la Campionatul Mondial desfășurat în Danemarca, Suedia și Norvegia.
 • ANDREEA JIFCU – PERSONALITATEA ANULUI ÎN SPORT. Tenisul de masă este o ramură sportivă în care Oltul a excelat de-a lungul timpului și a pus municipiul nostru pe harta sportului de performanță. Andreea Jifcu, o tânără de doar 15 ani din Slatina, considerată o sportiva de aur a județului nostru, cu un potențial uriaș pentru a ajunge o sportivă de top. În prezent, Andreea Jifcu este legitimată la Clubul Sportiv Municipal Slatina și este pregătită de către antrenoarele Felicia Coneschi și Andreea Zanfir. Are în palmares multe medalii obținute la campionatele naționale și internaționale iar în vara anului 2022 slătineanca a obținut, alături de lotul național de tenis de masă U15, titlul de campioană europeană. În anul 2023 a obținut medalia de aur la competiția TOP 16 U15, desfășurată la Dumbrăvița în județul Timiș.
 • LAURA POPESCU – PERSONALITATEA ANULUI ÎN DOMENIUL SOCIAL Este licentiata a Facultatii de Drept din cadrul Universatii "Titu Maiorescu" din Bucuresti, si absolventa a masterului de „Stiinte penale" din cadrul aceleasi facultati. Pasionata de sustenabilitate si de drepturile omului, a urmat studiile de masterat din cadrul Bologna Business School – Italia, cu titlul "Sustainability Transition Management". De asemenea, este trainer si expert in egalitate de sanse. A reprezentat compania ca speaker in cadrul evenimentului de sustenabilitate "Romania ESG Forum" si se ghideaza in viata dupa motto-ul "Fii schimbarea pe care doresti sa o vezi in lume". Ajutata de Echipa de Proiecte Sociale din cadrul ARTROM STEEL TUBES SA, este initiatoarea mai multor proiecte sociale care au avut un impact in comunitatea din Judetul Olt, dar si in judetul Caras-Severin. În 2023, cel mai important proiect a fost Proiectul de Parteneriat Educațional privind prevenirea fenomenului de Bullying, denumit pe scurt "STOP BULLYING", care s-a derulat la Slatina si la Resita.
 • FLORIN HOMOREAN – pentru coordonarea activității Instituției Prefectului – Județul Olt în perioada decembrie 2019 – august 2023 și pentru menţinerea climatului de pace socială şi a unei comunicări permanente cu toate nivelurile instituţionale şi sociale.
 • Echipa Invictus, reprezentată la nivel local și județean prin Ciobanu Vasile, Ștefania Purcărea și Sîrbu Sorin – pentru participarea anuală la Ștafeta Veteranilor ce a adus laolaltă aproximativ 1300 de voluntari „Invictus": civili, militari, sportivi de performanță sau amatori, care au alergat împreună cu în același gând al respectului față de eroii de ieri și de astăzi ai României și în spiritul Invictus.

Instituţii publice

 1. Consiliul Judeţean Olt – pentru permanenta preocupare în atragerea resurselor financiare europene în scopul creşterii calităţii vieţii, pentru proiectele implementate în municipiul Slatina, aici amintind de investiția alocată dezvoltării și modernizării secțiilor Spitalului Județean de Urgență Slatina, investiția alocată pentru modernizarea infrastructurii rutiere din județul Olt și reabilitarea termică pentru creșterea eficienței energetice la clădirea sediului Centrului Militar Județean Olt.
 2. Inspectoratul Județean de Poliție Olt – pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în municipiul Slatina; pentru îndeplinirea cu succes a tuturor acțiunilor ce vizează bunăstarea cetățenilor din municipiul Slatina.
 3. Inspectoratul de Jandarmi al Județului Olt – pentru menținerea ordinii publice și pentru buna colaborare în cadrul evenimentelor culturale, sociale și sportive derulate la nivelul municipiul Slatina;
 4. Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab" Olt – pentru implicarea în salvarea vieților omenești și bunurilor materiale ale cetățenilor din municipiul Slatina;
 5. Inspectoratul Școlar Județean Olt – pentru menținerea standardelor înalte în domeniul educației și pentru o bună colaborare în ceea ce privește derularea activităților culturale organizate în parteneriat cu Primăria municipiului Slatina.

 Asociații și fundații

1. Asociația Culturală „Olt-Artis", reprezentată prin domnul Dincă Nicolae – pentru activitatea teatrală desfășurată în municipiul Slatina

2. Asociația Culturală „Iordache Art", reprezentată prin domnul Remus Iordache – pentru activitatea teatrală desfășurată în municipiul Slatina

3. Asociația Culturală ASCDE, reprezentată prin domnul Ion Nicolae – pentru activitatea teatrală desfășurată în municipiul Slatina

Agenţi economici pentru investițiile concretizate până în prezent, pentru implicarea în viața socială și economică a municipiului Slatina, cu impact pozitiv în dezvoltarea economică a municipiului Slatina:

1. PIRELLI TYRES ROMANIA S.R.L.

2. PRYSMIAN CABLURI ŞI SISTEME S.A.

3. TMK – ARTROM S.A.

4. BEKAERT SLATINA S.R.L.

5. ALRO S.A.

• pentru investițiile realizate în dezvoltarea municipiului Slatina: S.C. WAREHOUSES DE PAUW ROMANIA S.R.L. – EXTINDERE DEPOZIT ȘI AMENAJARE BIROURI, ANEXE TEHNICE ȘI AMENAJARI EXTERIOARE

Totodată, pentru a omagia trecutul de secole al oraşului, și anul acesta se vor decerna premii pentru elevi, sportivi, profesori și antrenori care s-au evidențiat în activitatea lor și premii de fidelitate pentru familiile slătinene care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2023. Detalii:

Primăria Slatina organizează „Gala Laureaților" marcând 656 de ani ai localității. Ce premii acordă | Realitatea Oltului

Se va decerna, de asemenea, titlului de „Cetățean de onoare" unor înalte personalități care au contribuit la realizarea unor noi legături științifice, culturale sau economice cu efecte favorabile municipiului, persoane care prin activitatea lor creează o imagine deosebită Slatinei. Detalii:

Distincția Cetățean de Onoare, acordată pentru cinci personalități ale Slatinei, la "Gala Laureaților" | Realitatea Oltuluide pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list