2024 aduce în Olt plimbări pe Dunăre, la Corabia, cu nava “INDEPENDENȚA”. Cât va costa biletul

Anul acesta aduce la Corabia, orașul oltenesc port la Dunăre, plimbări de agrement pe fluviu cu vasul de pasageri „Independența". Administrația corăbiană a stabilit în ultimele zile ale anului 2023 regulamentul privind activitatea de turism a navei de pasageri recent achiziționate și tarifele pe categorii de prestații.

Zona navigabilă a Dunării de la Corabia va putea fi explorată de turiști, din primăvară, grație unui proiect implementat de către Primăria Corabia privind achiziționarea unei ambarcațiuni destinate plimbărilor de agrement. „Vaporașul ,,Independența" a primit botezul oficial al Dunării spre finele anului trecut, valoare totală a proiectului ,, Corabia pe Dunăre " fiind de 1.545.684,62 lei.

Aleșii locali au stabilit regulamentul privind efectuarea unor curse de agrement pe Dunăre cu ambarcațiunea de pasageri aflată în proprietatea orașului Corabia, activitatea turistică urmând a avea loc  în zona de agrement Portul Turistic Corabia, km 630, pe traseele turistice din zona FLAG. „PORTUL TURISTIC CORABIA", este administrat de către Oraşul Corabia prin Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat Corabia, iar infrastructura de transport naval pentru desfăsurarea activității turistice cuprinde o navă de pasageri de tip catamaran cu o capacitate de 23 de pasagerii, pontoane de acostare pentru 41 ambarcațiuni de agrement și zonă de tranzit.

Potrivit regulamentului, activitatea turistică se va desfășura anul acesta numai între orele 9,30-20,00 și în condiții meteorologice favorabile. ,, Efectuarea curselor de agrement pe bază de bilet se face în perioada aprilie-octombrie, în fiecare zi de vineri, sâmbată și duminică dupa programul stabilit de Prestator (…) Efectuarea curselor de agrement personalizate pe bază de contract se face pe tot timpul anului la solicitarea persoanelor fizice și juridice, urmand să achite tariful, integral, înainte de prestarea serviciului. (…) Pentru activitățile organizate de către Consiliul Local al Orașului Corabia, Primaria Orașului Corabia și alte instituții publice din orașul Corabia, la solicitarea acestora și cu aprobarea Primarului Orașului Corabia, nava de pasageri curse de zi ,,INDEPENDENȚA,, va fi pusă la dispoziție gratuit. (…) Se acordă gratuitate pentru persoanele cu dizabilități si copiii până la 7 ani și pentru minorii între 7-16 ani o reducere de 50% la costul biletului de călătorie. ˮ, a stabilit administrația orășenească.

Valoarea unui bilet de călătorie va fi de 30 de lei. Persoanele cu vârsta sub 16 ani pot fi admise la bord numai dacă sunt însoțite de cel puțin un adult care are obligația de a o supraveghea. Pentru grupurile organizate se admite prezența minorilor pana la 16 ani dacă sunt însoțită de cel putin un adult la 7 copii care are obligația de ai supraveghea.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list