Slatina are buget pe 2024! Primarul Emil Moț: Până la finalul anului, vom finaliza tot ceea ce ne-am propus

Consiliul Local al municipiului Slatina a aprobat, ieri după-amiază, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul acesta.  Administrația capitalei de județ mizează pe o sumă de aproape 450 de milioane de lei.

Slatina are buget aprobat pentru anul 2024. Aleșii municipali au votat Bugetul local de venituri şi cheltuieli pe acest an, programul obiectivelor de investiții, programul de dotări, repartizarea excedentului în vederea finanțării cheltuielilor secțiunii de dezvoltare, programul obiectivelor de investiții la unitățile de învățământ și fișele obiectivelor de investiții.

,,Aproximativ 20 de milioane lei au fost alocaţi, în acest an, pentru asfaltarea străzilor afectate de lucrările de modernizare a sistemului de apă şi canal din oraş. Anul acesta vom face un contract-cadru pentru reparații şi absolut fiecare stradă afectată de aceste lucrări va fi refăcută de la zero. Totodată, se va continua programul de reabilitare termică a blocurilor de locuit unde am alocat suma de 5 milioane lei pentru proiecte, 54 de blocuri fiind pe listă în acest an. Din 2020 până în prezent 164 de imobile au fost reabilitate termic.

Este un buget echilibrat, care acoperă cheltuielile de funcţionare, dar care prevede şi o sumă importantă pentru investiţii. La acest capitol, sume consistente vin din finanţări europene pe care am reuşit să le atragem. Aşadar, aproape jumătate din totalul de 449.430.000 lei va merge către investiţii, către proiecte necesare pentru cetăţenii oraşului nostru.

Dragi slătineni, vă asigur că până la finalul anului, vom finaliza tot ceea ce ne-am propus!ˮ, a transmis primarul Emil Moț.

Cum vor fi folosite veniturile de la bugetul local de către administrația slătineană și ce investiții are în plan, puteți afla AICI!



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list