CAS Olt: Asigurații beneficiază de NOI dispozitive medicale

Oltenii care suferă de diverse deficiențe pot beneficia din acest an de mai multe dispozitive medicale decontate de la bugetul asigurărilor sociale. Lista a fost completată cu noi obiecte medicale pe care le pot obține prin cerere la CAS Olt, la recomandarea medicilor cu specializare chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă și medici cu specializare medicină fizică şi de reabilitare.

Casa de Asigurări de Sănătate Olt îi anunță pe asigurați că începând cu data de 1 ianuarie 2024, beneficiază de noi dispozitive medicale.

,,Lista dispozitivelor medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale în ambulatoriu a fost completată cu următoarele dispozitive medicale: cagulă totală compresivă, cagulă parţială compresivă, mănuşă compresivă, vestă compresivă, bluză compresivă, manşon compresiv membrul superior, pantalon compresiv, manşon compresiv membrul inferior  și şosetă compresivă. Termenul de înlocuire pentru aceste dispozitive este de 4 luni iar suma decontată de casa de asigurări de sănătate variază între 66 lei si 1919 lei, în funcție de dispozitivul medical. Prețul de referință pentru o cagulă totală compresivă este de 854 de lei, pentru vesta compresivă 463 lei, pentru mănuşă compresivă 281 lei iar pentru bluza compresivă casa de asigurări decontează 1919 lei.ˮ transmite casa olteană de sănătate.

Medicii care pot recomanda aceste dispozitive sunt medici cu specializare chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă și medici cu specializare medicină fizică şi de reabilitare.

,,Tot de la 01 ianuarie 2024, pe listă au mai fost introduse alte 3 dispozitive noi, respectiv: mască siliconică, mănuşă siliconică și guler siliconic, însă până la această data pentru aceste dispositive nu a fost stabilit preț de referință.,, mai anunță CAS Olt.de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list