PSD și PNL discută candidați comuni la primării. Slatina, pe lista de alianță

Coaliția poartă în această perioadă discuții și negocieri intense pe numele candidaților de la primării. Există mai multe orașe unde s-ar păstra alianța PNL-PSD. Printre acestea, potrivit unor surse politice, și municipiul Slatina.

Președintele Iohannis a declarat astăzi despre scenariile privind comasarea alegerilor că patru runde de alegeri este foarte mult şi el nu este împotriva unor comasări. Mâine urmează să se ia o decizie în acest sens, liderii PNL și PSD urmând a decide dacă vor organiza alegerile locale împreună cu cele europarlamentare, pe 9 iunie.

Se poartă, totodată, discuții și privind lista de candidaturi pentru primării și consilii județene, cele două partide din coaliție dorind un candidat comun pentru mai multe orașe importante. Acolo unde au în funcție edili cu șanse mari să fie realeși, liberalii și social-democrații se gândesc să se susțină reciproc. Este și cazul municipiului Slatina, pentru candidatul social-democrat Emil Moț, actualul primar.

Potrivit calendarului agreat de Coaliție al celor patru tipuri de alegeri din acest an, europarlamentarele ar urma să fie comasate cu alegerile locale și să aibă loc în 9 iunie, iar în noiembrie alegerile parlamentare ar putea fi organizate împreună cu primul tur al alegerilor prezidențiale.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list