Certificat ”RAR Auto Pass”, eliberat la vânzarea mașinii cu date despre istoricul kilometrajului și istoricul de accidente

La finele acestui an, cumpărătorii mașinilor înmatriculate în România vor cunoaște istoricul autovehiculelor pe care doresc să le achiziționeze privind kilometraj, accidnete, stare de siguranță, prin intermediul unui certificate ce va fi emis de către RAR. Certificatul RARAutoPass va costa aproximativ 50 de lei.

Registrul Auto Român anunță că va emite de la 1 decembrie 2024, deținătorilor de autovehicule, certificatul "RAR Auto Pass", document esențial pentru toate persoanele care vor să se asigure înainte de a cumpăra un autovehicul că starea tehnică a acestuia este una care justifică investiția și mai ales că mașina nu are probleme de natură să pună în pericol viața cuiva sau siguranța în trafic.

,,Documentul va fi eliberat la vânzarea mașinii pentru a putea fi prezentat cumpărătorului, conform legii 142 din 2023 și OMTI 210 din 2024, și se adresează mașinilor deja înmatriculate în România.  RAR Auto Pass va conține informații esențiale despre istoricul kilometrajului dar și despre istoricul de accidente care au afectat sistemele de siguranță ale autovehiculului. Certificatul RAR Auto Pass va costa în jur de 50 de lei,, anunță RAR.

Aplicația RAR AUTO PASS va fi gata din punct de vedere al platformei digitale la finele lunii mai și va fi distribuită către toate entitățile care vor completa în aceasta datele necesare eliberării certificatului RAR Auto Pass. (serviceuri, stații ITP, ateliere pentru inspecții tahografe și/sau limitatoare de viteză, producatorii de vehicule rutiere).

,,Pentru a fi colectate suficiente date astfel încât imaginea de ansamblu asupra unui vehicul să fie cât mai relevantă, este nevoie de minimum 6 luni. Prin urmare începând cu 1 decembrie 2024, RAR va elibera, conform legii, persoanelor care vând un autovehicul, certificatul RARAutoPass, astfel încât acesta să poată fi oferit cumpărătorului în momentul tranzacției.  În certificat se vor regăsi date complexe despre istoricul mașinii respective, începând cu valoarea odometrului (kilometrajul) până la numărul de identificare al autovehiculului, data și natura evenimentelor rutiere în care a fost implicat, detalii despre avariile grave la sistemele de frânare și direcție, precum si tipul intervenției pe vehicul (întreținere, reparație, actualizare de soft etc.,)    În situația puțin probabilă în care, în momentul interogării aplicației nu este găsită nicio informație despre un anumit vehicul, RAR va elibera gratuit un certificate de negare.  Certificatul RARAutoPass va costa aproximativ 50 de lei. ,, mai explică Registrul Auto Român.

Pentru a obtine documentul, nu este nevoie ca vehiculul sa fie prezentat la RAR.de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list