Jandarmii vor avea la Balș sediu nou, modern, în locul celui actual cu risc de prăbușire. Construcția, finanțată de BERD

Actualul sediu al Detașamentului 5 Jandarmi al IJJ Olt, din orașul Balș, va fi demolat parțial, urmând să se construiască o clădire modernă, cu finanțare BERD.

Expertizată în anul 2017, clădirea în care își desfășoară activitatea Jandarmeria Balș prezintă rissc de prăbușire în caz de cutremur. Unul dintre corpuri a fost încadrat în clasa de risc seismic RS I – clădiri cu risc ridicat, celălalt clasa II, astfel că Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt a luat decizia, pe baza docuemntației experților, de a demola primul corp și a construe în locul acestuia altul nou, modern, iar cel de-al doilea va fi consolidat.

,,În cadrul proiectului „Consolidarea infrastructurii şi a pregătirii pentru situaţii critice de urgenţă" derulat de Jandarmeria Română cu finanțare din partea Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în orașul Balș (Detașamentul 5 Jandarmi ) se va construi un sediu nou, modern, care să corespundă nevoilor reale ale personalului și standardelor de siguranță impuse de lege, iar în urma modificărilor apărute pe parcursul derulării etapei de avizare, construcția existentă se va desființa parțial, urmând ca o suprafață de aproximativ 150 mp. construiți să se consolideze şi modernizeze. ˮ, a transmis IJJ Olt.

De condiții moderne beneficiază și Jandarmeria Caracal, al cărui sediu a fost cuprins în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Investiția ,,,Modernizare în vederea creșterii eficienței energetice a sediului Detașamentului 4 Jandarmi Caracal, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt", cu o  valoare de 3.164.052,43 lei, a fost finalizată și recepționată în octombrie anul trecut, urmând ca în curând să se realizeze Cererea de rambursare finală şi proiectul să se închidă.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list