Bibliotecarele dau astăzi startul Lunii Cititului în școlile și grădinițele din Olt

Începând de astăzi, bibliotecarele Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu" pornesc la drum în unități de învățământ să aducă lumină în mintea și sufletele copiilor. Activitățile de lecturare sunt gratuite și se vor derula pe parcursul întregii luni.

Ziua Internațională a Cititului Împreună, marcată an de an la început de februarie, se transformă în județul Olt în Luna Cititului.
,,Începând de astăzi, timp de o lună, Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI) se transformă în Luna Cititului Împreună, Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu" demarând seria activităților dedicate acestei nobile activități, cititul împreună. Sunt dovedite științific beneficiile lecturii asupra noastră ca indivizi și tocmai de aceea, colegele bibliotecare promovează în școli și grădinițe, în rândul tinerei generații, această activitate antrenantă și, în același timp, relaxantă, cu multiple beneficii asupra stării noastre de bine. Pentru al doilea an consecutiv, și în 2024, colegele noastre se mobilizează și pornesc la drum în unități de învățământ să aducă lumină în mintea și sufletele copiilor, dar și pentru a da plus valoare acestei zile care ar trebui generalizatăˮ, anunță Biblioteca Județeană Olt.
De Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI), copiii și adulții sunt încurajați să ia o carte, să găsească audiență și să citească cu voce tare. Evenimentul este celebrat în peste 170 de țări.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list