Societate amendată de Garda de Mediu Olt cu 15.000 de lei pentru arderea deșeurilor

O societate cu sediul în comuna Dobrosloveni a fost prinsă de comisarii de mediu la începutul acestei săptămâni, chiar în timp ce incendia deșeuri. Aceasta s-a ales cu amendă.

Garda Națională de Mediu- Comisariatul Județean Olt avertizează persoanele fizice și juridice din județ că este interzisă incendierea resturilor vegetale și a biodeșeurilor și, în perioada următoare, se vor efectua verificări în acest sens. Atenționarea vine după ce zilele trecute o societate a fost prinsă în fapt de către comisarii de mediu.

,,În data de 01.04.2024, în timp ce se deplasa prin comuna Dobrosloveni către un control planificat, o echipă de comisari din cadrul GNM-CJ Olt s-a autosesizat cu privire la fumul degajat de pe platforma unei societăți comerciale unde erau incendiate resturi vegetale, deșeuri biodegradabile si deșeuri de ambalaje de carton. Pentru această fapta societatea a fost sancționată contravențional cu amenda in valoare de 15000 de lei conform prevederilor Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător.,, anunță Garda de Mediu Olt.
Specialiștii atrag atenția că fenomenul de ardere a miriştilor şi a resturilor vegetale ar putea avea consecinţe grave asupra mediului, respectiv asupra aerului, solului, subsolului şi dereglarea sau distrugerea ecosistemelor terestre, iar posibilitatea extinderii focului în alte zone ar putea genera pagube materiale.
Amenzile sunt usturătoare, iar dacă arderile sunt de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală atunci se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list