Permisele auto se vor putea obține online

Ministerul Afacerilor Interne a inițiat un proiect de lege prin care impune noi reglementări la eliberarea permiselor auto. E vorba și despre permise nou emise, dar și despre cele pentru care se cere duplicat din cauză că au fost pierdute.

Prin intermediul unui cont pe DRPCIV, permisele vor putea fi cerute și online. Un proiect de ordin al viceprim-ministrului clarifică procedura de eliberare a duplicatelor pentru permisele pierdute, furate, deteriorate sau solicitate în cazul schimbării numelui titularului și eliberarea permiselor auto cu o nouă valabilitate administrativă. Astfel, duplicatul va fi emis șoferului menținându-i-se valabilitatea administrativă.

„Prin intermediul unor servicii on-line, fără a mai fi necesară deplasarea solicitanților la sediile serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, asigurându-se verificarea identității și protecția datelor personale prin procedura urmată pentru crearea conturilor de acces la serviciile on-line de pe site-ul DGPC", arată nota de fundamentare a proiectului.

Pentru a implementa această facilitate, nu se va mai cere returnarea vechiului permis de conducere la Direcția Generală de Permise de Conducere. Acesta va deveni automat invalid odată ce noul permis de conducere este emis.

Dacă dorește, titularul poate primi un document temporar înlocuitor, valabil timp de 30 zile până la obținerea unui nou permis de conducere.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list