Concursul ,,VIRTUAL LOGOS LOGOS AND EPISTEMEˮ, găzduit de Colegiul Național ,,Radu Greceanu”

Aproape 130 de liceeni de la unitățile de învățământ preuniversitar din județ au participat astăzi la concursul ,,VIRTUAL LOGOS LOGOS AND EPISTEMEˮ, găzduit de Colegiul Național ,,Radu Greceanu", sub coordonarea profesorului Gheorghe Moisă. Testele grilă ale concursului au fost concepute în așa manieră încât să cuprindă toate problemele esențiale ale cunoașterii Logicii, iar pentru elevii de clasa a IX să reprezinte o bună ocazie de a-și evalua cunoștințele pentru proba de la Bacalaureat. Concursul s-a ținut atât fizic cât și online.

,,Ca profesor de Logică, mi-a plăcut să-i motivez pe elevi printr-un slogan propriu, un fel de joc de cuvinte: „E logic să-ți placă logica!" Prin acest slogan am vrut să le atrag atenția să distingă visul de realitate și mistificarea de adevăr. Parafrazând, le-am explicat că adevărul este de multe ori dur, dar este adevăr. Și ca să le demonstrez acest lucru, am inițiat și o acțiune de împădurire în Săptămâna verde ca să vadă diferența dintre munca fizică și uitatul pe telefon.
 Elevii trebuie convinși că fără logica nu există gândire sănătoasă, iar fără gândire, nu există oameni." a declarat Gheorghe Moisă, profesorul de la Colegiul Național ,,Radu Greceanu" cel care a pus bazele concursului ,,VIRTUAL LOGOS LOGOS AND EPISTEMEˮ, desfășurat astăzi la unitatea de învățământ.

La competiție au participat aproape 130 de liceeni, atât din Slatina, cât și de la celelalte unități de învățământ preuniversitar din județ.

Concursul își propune să dezvolte competențe de gândire logico-algoritmică și computațională, inclusiv capacități digitale la elevii de toate vârstele. Gândirea computațională (computational thinking) reprezintă un proces de rezolvare a unei probleme ce include o serie de caracteristici, precum capacitatea de a gândi algoritmic, ordonarea, conceptualizare, analiza datelor, descompunerea, reducerea, crearea de soluții pe baza unor reguli, recunoașterea unor șabloane, abstractizarea, generalizare, transformarea, înțelegerea conexiunilor intre informații, evaluarea, simularea și decizia;
Potrivid profesorului Gheorghe Moisă, astfel elevii vor înțelege modul de relaționare al disciplinelor predate în școală și de asemenea vor înțelege aplicabilitatea acestor noțiuni în viața de zi cu zi. În plus, va contribui la pregătirea absolvenților de liceu pentru susținerea examenelor de bacalaureat și a probelor de admitere la studiile universitare de licență, precum și la creșterea capacității și a profesionalismului necesare pentru a lucra la nivel european/internațional.

,,Folosind aceste modalități de gândire, se poate înțelege și rezolva orice problemă indiferent de gradul de dificultate, cu sau fără ajutorul calculatorului și pot fi folosite de orice persoană indiferent de vârstă, chiar și de către copii" a mai declarat Moisă.

Participanții au avut de rezolvat, în 40 min, un test grilă care conțineau 30 probleme de logică.

Participanții s-au declarat încântați de modul cum s-a desfășurat competiția, iar organizatorii de reușita acestuia.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list