Se circulă în condiţii de lapoviţă şi ninsoare în şapte judeţe

Polițiștii îi atenționează pe șoferi că se circulă în condiţii de lapoviţă şi ninsoare în şapte judeţe

Polițiștii rutieri le recomandă șoferilor să fie prudenți și să adapteze viteza deoarece carosabilul este umed. Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov, traficul se desfăşoară pe un carosabil umed, cu precipitaţii sub formă de ploaie, izolat cu lapoviţă şi ninsoare.

„Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu viteza adaptată condiţiilor de trafic şi de drum, iar înainte de a pleca în călătorie, să se informeze cu privire la condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să meargă şi să-şi echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă dacă deplasarea va fi efectuată pe sectoare de drum unde este zăpadă sau carosabilul este alunecos de la gheaţă sau polei. Măriţi distanţa de siguranţă între autovehicule şi evitaţi bruscarea comenzilor!", recomandă Infotrafic.
Sunt precipitaţii sub formă de ploaie în mai multe județe și sunt semnalate lapoviţă şi ninsoare în zona montană a judeţelor Argeş, Braşov, Buzău, Covasna, Harghita, Prahova şi Vrancea, fără intensificări ale vântului.

Meteorologii au anunțat ninsori puternice și viscol până la finalul săptămânii, iar temperaturile vor fi mai mici decât cele obișnuite la începutul iernii.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list