Facilități fiscale prelungite la Corabia: Impozite și taxe fără majorări de întârziere pentru corăbienii care plătesc până la finele lunii ianuarie 2024

Având în vedere perioada Sărbătorilor de Iarnă și cheltuielile pe care le impun acestea pentru bugetul familial, Primăria Corabia a decis să vină în întâmpinarea locuitorilor care nu au reușit să-și plătească dările către bugetul local. Aceștia NU vor mai plăti penalitățile de întârziere, dacă se achită de obligații până la finele lunii ianuarie 2024.

Perioada până la care corăbienii care-și achită dările către bugetul local fără a mai plăti penalități a fost prelungită de către administrația orășenească. Decizia este valabilă nu numai pentru impozitele restante pe anul trecut, ci din toți anii precedenți. Termenul inițial dat de către primărie  a fost  finele lunii noiembrie, însă în ședința extraordinară de ieri a Consiliului Local s-a decis păsuirea celor care întâmpină greutăți de plată, având în vedere perioada Sărbătorilor de Iarnă, cu încă două luni de zile.

,,Pentru a veni în sprijinul cetățenilor şi pentru prevenirea acumulării de noi datorii la bugetul local și având în vedere solicitările primite din partea contribuabililor și necesitățile privind nevoia de lichidități financiare , Consiliul Local Corabia întrunit ieri în ședință extraordinară a hotărât prelungirea perioadei de acordare a facilităților fiscale conform HCL nr. 1025/28.09.2023, începând cu data de 11.12.2023 până la data de 31.01.2024. Menționăm că facilitățile fiscale sunt acordate tuturor persoanelor fizice și juridice care înregistrează majorări de întârziere aferente obligațiilor fiscale constând în impozite, taxe, redevențe, chirii și alte obligații de plată datorate bugetului local,, anunță Primpria Corabia.

Cetățenii orașului au și posibilitatea de a achita dările către bugetul local online, administrația corăbiană numărându-se printre puținele administrații locale din județul Olt înscrise pe platforma ghiseul.ro. Varianta de plată este accesibilă și de pe mobil, prin intermediul unei aplicații ce poate fi descărcată și folosită în mod gratuit în:

-Google Play (https://play.google.com/store/apps/details…),

-App Store (https://apps.apple.com/us/app/ghiseul-ro/id6444286475).



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list