Trusoul pentru nou-născuți, acordat în următorii patru ani, în valoare de 24 milioane euro

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va finanța acordarea ajutoarelor pentru cumpărarea produse specifice trusoului pentru bebelușii din categoriile vulnerabile. Ajutoarele pentru nou-născuți, în valoare de 24 milioane euro, vor fi finanțate prin Programul Incluziune și Demnitate Socială.

 Mamele din anumite categorii sociale care nasc începând cu anul 2024, vor primi ajutoare în valoare de 2.000 lei.

,,Pentru acordarea acestui sprijin, timp de patru ani, a fost alocat un buget de 24 milioane euro. Vor beneficia de aceste ajutoare cuplurile mamă-nou născut, din grupurile defavorizate: mame beneficiare de venit minim garantat, care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, care se află în situații de risc), aflate temporar în situații critice de viață, care nu dețin acte de identitate, sunt minore sau sunt cetățeni străini/apatrizi și provin din zone de conflict. Valoarea sprijinului este de 2.000 de lei și va fi acordat într-o tranșă unică pentru fiecare nou-născut cu vârsta de până la 3 luni.,, anunță MIPE.
Proiectul de act normativ pentru acordarea acestor ajutoare a fost lansat în dezbatere publică ieri, fiind disponibil pe site-ul MIPE: https://mfe.gov.ro/…/acte-normative-in-consultare-publica/


de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list