Apelul la curățenie al primarului din Radomirești după ce a strâns ieri 50 de saci de gunoaie aruncate prin comună

Pentru că fiecăruia dintre membri unei comunități îi place să trăiască într-un mediu curat și sănătos, fiecare are responsabilitatea de a păstra curățenia. Un apel în acest sens privind spiritul civic a lansat primarul comunei Radomirești, Nicușor Sîia, după ce ieri, 13 decembrie, o campanie de igienizare prin localitate s-a încheiat cu zeci de saci de gunoi strâns.

A fost zi de curățenie ieri, 13 decembrie, în comuna Radomirești, una extinsă de la barieră, pe ambele părți ale DJ 653. Beneficiarii de ajutor social împreună cu viceprimarul Marinel Olteanu și cu șeful SVSU au strâns aproximativ 50 de saci de gunoi aruncat necontrolat.

Pentru a evita ca în viitor mediul înconjurător și aspectul localității să fie afectate de gunoaie, primarul a lansat un apel către locuitori, dar și către cei care tranzitează comuna, să fie responsabili.

,,Dragi cetățeni ai comunei, locuitori fără vize de flotant, persoane care tranzitează comuna Radomirești și, mai ales, copiii noștri, vă rugăm să fiți mult mai responsabili, în legătură cu tot ceea ce înseamnă curățenie, pe raza comunei. Este cert faptul că trebuie să fim mai atenți la ce și unde aruncăm, să ne implicam în gospodărirea și salubrizarea localității în care trăim. Astfel, mediul înconjurător nu va mai avea de suferit de pe urma deșeurilor aruncate necorespunzător, scurgerea substanțelor periculoase/toxice în natură și, implicit, pierderea materiilor prime importante, care pot fi refolosite, în producerea altor echipamente noi.
Nimeni nu este obligat să facă curățenie, în urma celor care aruncă gunoaiele, în locuri neamenajate special pentru acest lucru, cu atât mai puțin, beneficiarii de ajutor social în cadrul primăriei.
Mediul ambiant este elementul primordial al existenței umane și rezultatul interacțiunilor a tuturor elementelor din mediul înconjurător, care necesită condiții ecologice. Importanța unui mediu curat se definește ca un șir de explicații, care argumentează necesitatea ecologiei, pentru o viață sănătoasă Protejarea mediului trebuie să constituie o prioritate, în preocupările noastre, deoarece starea acestuia ne influențează, în mod direct, viața și sănătatea.
Vă mulțumim pentru înțelegere și am convingerea că, în viitorul foarte apropiat, vom avea o comună curată, așa cum merităm!,, a transmis Nicușor Sîia, primarul comunei Radomirești.


de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list