77 de cetățeni străini, depistați în situații ilegale în Olt anul acesta

Numeroși străini au ajuns anul acesta pe meleagurile Oltului, mulți dintre ei stabilindu-se aici pentru a munci și și-au chemat și familiile. Dacă din statele europene cei mai mulți cu ,,pașaport de olteanˮ sunt din italieni și germani, din state terțe avem indieni, turci, vietnamezi și cetățeni din Sri Lanka. În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie a.c., poliţiştii de imigrări au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru 2.282 de persoane străine. Totodată, au depistat în situații ilegale 77 de străini, pentru șase dintre ei fiind instituită interzicerea intrării pe teritoriul UE.

Peste 1160 de străini au primit permise de ședere în Olt și cca 800 avize de muncă. Cei mai mulți vin din India | Realitatea Oltului

Reglementarea, prevenirea și combaterea şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul României reprezintă o prioritate a polițiștilor de imigrări din Olt, în vederea creșterii gradului de siguranță al cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației. Anul acesta, în perioada ianuarie- noiembrie, 77 de cetățeni străini au fost depsitați ca fiind stabiliți ilegal în județul nostru.

,,Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate și desfășurate 65 de activități specifice de control, în urma cărora au fost depistați în situații ilegale 29 de străini. Dintre aceștia, cei mai mulți provin din Republica Moldova – 6, Bangladesh – 4, Sri Lanka – 4, iar diferența sunt din alte state.  Au fost emise 47 de decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de pe teritoriul României, dintre care, ca urmare a revocării vizei – 27, refuzarea prelungirii dreptului de ședere – 11, pentru ședere ilegală – 7 și revocarea dreptului de ședere – 2. Ca urmare a emiterii deciziilor de returnare, la ieşirea din ţară, față de 6 străini a fost instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru perioade cuprinse între 6 luni și 5 ani. În perioada analizată, 2 străini au fost introduși în centrele de custodie publică, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre,, arată Biroul pentru Imigrări al IPJ Olt.

Totodată, polițiștii de la imigrări au aplicat 168 de amenzi, în valoare totală de 70.100 lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România și încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list